In jur de 35 de persoane au murit din cauza tornadele care s-au produs duminica si luni in sudul si in centrul Statelor Unite.

Tornadele au provocat pagube importante in cel putin sase state. Potrivit CNN, cel putin 17 persoane au murit luni in Mississippi, Alabama si Tennessee, dupa ce alte 18 persoane au fost ucie duminica in Arkansas, Iowa si Oklahoma.

Serviciile de meteorologie au avertizat ca "furtuni importante", insotite de grindina de marimea unei mingi de baseball, sunt asteptate in estul si in sudul statului Mississippi, in vestul statului Alabama si in estul statului Louisiana.

Peste 70 de milioane de persoane erau amenintate marti seara de noile intemperii, potrivit serviciilor meteorologice americane.

Presedintele Barack Obama, intors de curand dintr-un turneu diplomatic in Asia, a transmis condoleante victimelor si a promis ajutoare din partea statului federal. "Vreau ca toata lumea sa stie ca tara voastra este aici pentru a va ajuta sa faceti fata (situatiei) si sa reconstruiti pe termen lung", declarase el, la Manilla, citat de MEDIAFAX.

In mai anul trecut, cel putin 20 de persoane, printre care sapte copii, au murit dupa ce tornade puternice au devastat Oklahoma.

Statele Unite sunt una dintre tarile cu cele mai mare numar de tornade din lume, cu o medie de 1.200 de tornade intr-un an. Statele Texas, Oklahoma, Kansas si Florida sunt afectate in special.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.