Noi tornade au afectat luni sud-estul Statelor Unite au provocat moartea a cel putin 29 persoane, potrivit celui mai recent bilant publicat marti de presa americana.

Potrivit postului de televiziune NBC, mai multe tornade au traversat nordul statului Alabama si au devastat orasul Athens si o parte din Mississippi, in special Louisville si Tupelo.

Guvernatorii din Alabama si Georgia au decretat stare de urgenta in zonele afectate. Serviciile meteo au avertizat ca alte tornade violente sunt asteptate marti din Texas pana in Tennessee. In total, 75 de milioane de persoanele traiesc in regiunile amenintate, dintre care 1,4 milioane in zone cu risc inalt.

Presedintele Barack Obama, aflat in vizita in Filipine, a transmis luni un mesaj de condoleante si de incurajare locuitorilor din regiunile sinistrate si a promis ca zonele afectate vor primi ajutor federal.

"Este haos pentru moment", a declarat pentru postul de televiziune CNN James Firestone, primarul orasului Vilonia, din Arkansas.

Centrul orasului "pare sa fi fost redus total la ruine. Doar cateva cladiri au mai ramas in picioare, conductele de gaz se deverseaza. Conductele de apa nu mai sunt in stare de functionare. Avem victime", a povestit el.

Imaginile difuzate de televiziunile locale aratau masini rasturnate, case fara acoperis, iar altele distruse din temelii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.