Tornadele care afecteaza sudul si sud-vestul Statelor Unite au provocat moartea a cel putin 17 persoane, au anuntat luni autoritatile din Oklahoma si Arkansas.

UPDATE

Anterior, serviciile de urgenta din Arkansas si din Oklahoma au anuntat un bilant de cel putin 10 morti. Serviciile meteo au avertizat ca sunt asteptate si alte tornade.

"Este haos pentru moment", a declarat pentru postul de televiziune CNN James Firestone, primarul orasului Velonia, din Arkansas.



O tornada a avut loc, duminica, in Oklahoma (sudul Statelor Unite), provocand moartea mai multor persoane si distrugand cladiri.

Aceasta tornada a afectat in special orasul Quapaw, situat in nord-estul extrem al acestui stat, la limitele Kansas, Missouri si Arkansas.

"Numeroase cladiri si case au fost avariate si unele au fost distruse", a declarat pentru AFP Keli Cain de la Agentia de gestionare a situatiilor de urgenta din Oklahoma, citat de MEDIAFAX.

Meteorologii au avertizat asupra furtunilor care afecteaza centrul si sudul tarii, care cresc "riscul de furtuni si tornade in aceasta noapte in sud-vestul si centrul (statului) Arkansas", situat la est de Oklahoma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.