Regimul nord-coreean a depasit duminica o noua limita in injuriile adresate inamicilor sai, comparand-o pe presedinta sud-coreeana Park Geun-hye cu o "prostituata", iar pe presedintele american Barack Obama cu un "peste".

Intr-o diatriba extrem de vehementa, Phenianul a criticat relatia unui "stapan cu marioneta sa" si a agitat amenintarea unui "pret scump" pe care-l va plati conducatoarea sud-coreeana.

"Comportamentul recent al lui Park Geun-hye cu Obama este comportamentul unei fete rele si imature care cere unor gangsteri sa-l bata pe unul pe care nu-l iubeste", a apreciat Comitetul nord-coreean pentru Reunificarea Pasnica a Coreei, citata de MEDIAFAX.

"Sau al unei prostituate inraite care este disperata sa il prinda pe unul in capcana, punandu-si corpul in serviciul unui peste puternic", a adaugat Comitetul, potrivit agentiei de stat KCNA.

Aceste insulte sunt proferate la o zi de la vizita in Coreea de Sud a presedintelui american Barack Obama, care a catalogat regimul nord-coreean drept un "stat paria" slab, a carui izolare se va accentua in cazul unui nou test nuclear.

In opinia Comitetului nord-coreean, un organ oficial insarcinat cu problemele intercoreene, aceste afirmatii constituie "insulte intolerabile" adresate liderului Kim Jong-un.

Vizita lui Obama "nu a facut altceva decat sa ne confirme mai vechea convingere potrivit careia puterea, mai degraba decat cuvintele, este singura optiune de a trata cu vechiul inamic american si sa ne intareasca hotararea de a ne continua politica spre un razboi nuclear total", a adaugat Comitetul.

Comentariile acide ale Phenianului la adresa liderilor sud-coreeni sunt obisnuite. Insa ele au devenit tot mai violente dupa venirea la putere a lui Park Geun-hye, care a subliniat in mai multe randuri ca este prima femeie aleasa in functia de presedinte a tarii sale.

Phenianul a catalogat-o deja drept o "taranca care mormaie in coltul unei camere".

Citeste si:
Radulescu, catre Ponta: Nu te poti compara in viata vietilor cu...
Radulescu, catre Ponta:  Nu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.