Fidel Castro "se simte bine", dar este "consternat" de moartea "prietenului sau drag" Gabriel Garcia Marquez, saptamana trecuta.

"Sanatatea-i este buna, munceste intens (...) si, bineinteles, este consternat de moartea lui Garcia Marquez, care i-a fost un prieten drag", a declarat pentru presa Diaz-Canel, la Ambasada Columbiei, unde a semnat in cartea de condoleante deschisa in memoria laureatului columbian al Nobelului pentru Literatura, decedat pe 17 aprilie la varsta de 87 de ani, infomeaza MEDIAFAX.

Intrebat despre tacerea lui Castro, in varsta de 87 de ani, cu privire la moartea scriitorului, el a respuns ca liderul Revolutiei, care s-a retras de la putere din 2006, din motive de sanatate, este un "om de o mare sensibilitate umana, motiv pentru cae resimte pierderea unui prieten, asa cum o poate resimti orice persoana care dispune de aceeasi sensibilitate".

Pana la moartea scriitorului, cei doi au mentinut o lunga prietenie, timp de mai multe decenii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.