Cea de-a 40-a aniversare a cubului Rubik a fost marcata printr-o expozitie speciala dedicata acestei jucarii legendare, in Jersey City, SUA, la care a fost prezent si inventatorul ei, Erno Rubik.

Potrivit statisticilor, o persoana din sapte pe plan mondial a primit in dar sau a cumparat un cub Rubik, o jucarie care stimuleaza imaginatia, memoria si capacitatea de sinteza si care implineste 40 de ani de existenta in 2014.

Pentru a marca evenimentul, Liberty Science Center din New Jersey a organizat o expozitie, intitulata "Beyond Rubik's Cube".

Creatorul jucariei, Erno Rubik, spune ca inventia sa este un fel de "prim copil" al sau.

"Cea mai mare parte din viata adulta mi-am petrecut-o alaturi de acest cub, pentru ca aveam doar 30 de ani atunci cand l-am creat. Iar acum, dupa 40 de ani, pot sa spun: «Cunosc cubul, stiu ce se intampla in jurul cubului»", a declarat Erno Rubik.

Expozitia prezinta versiuni diverse ale cubului Rubik - de la primele sale prototipuri din lemn si pana la o versiune decorata cu pietre pretioase, care valoreaza 2,5 milioane de dolari.

"Cubul Rubik este mai mult decat o simpla jucarie - este un obiect care estompeaza granitele dintre stiinta si arta", a declarat Paul Hoffman, CEO al Liberty Science Center din New Jersey.

Cubul Rubik este un joc-problema de tip puzzle inventat in anul 1974 de sculptorul si profesorul de arhitectura maghiar Ernő Rubik.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.