Senatori din cadrul Consiliul Federatiei (Camera superioara a Parlamentului rus) au propus, joi, trimiterea unei forte de mentinere a pacii in sud-estul Ucrainei, in contextul tensionarii situatiei in aceasta tara, relateaza cotidianul rus Izvestia in pagina electronica.

"Trebuie sa fie initiate imediat negocieri intre Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeana si Ucraina, pentru a discuta despre trimiterea unui contingent de mentinere a pacii in sud-estul" Ucrainei, a declarat senatorul rus Valeri Sneakin.

"In acest moment, formulam o propunere pe acest subiect, aceasta urmand sa fie discutata in Consiliul Federatiei pe 29 aprilie. Insa, daca situatia se va tensiona in continuare, nu este exclus sa abordam aceasta propunere mai devreme", a adaugat el, mentionand ca "in apropierea alegerilor prezidentiale din Ucraina, prevazute pentru 25 mai, criza va escalada semnificativ, iar numarul de morti si raniti va creste".

"Kievul a provocat un genocid al propriului sau popor, el nu este capabil sa garanteze respectatea libertatilor si drepturilor cetatenilor", a declarat alt senator, Aleksandr Sediakin, membru al delegatiei ruse la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE).

"Autoritatile de la Kiev vor raspunde pentru actiunile lor in fata Tribunalului (Penal International) de la Haga", a afirmat Sediakin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.