Malaysia va publica saptamana viitoare un raport preliminar privind disparitia avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei aeriene Malaysia Airlines, a anuntat premierul Najib Razak, al carui Guvern a fost criticat dur pentru lipsa de transparenta in cadrul anchetei.

"Am cerut unei echipe de experti sa studieze acest raport si probabil ca va fi publicat saptamana viitoare", a declarat premierul intr-un interviu pentru CNN, difuzat joi.

Guvernul malaysian nu a dezvaluit nimic, pana in prezent, din ancheta pe care a efectuat-o asupra disparitiei zborului MH370 pe 8 martie, care ramane in continuare fara explicatie. Avionul avea 239 de persoane la bord, malaysieni si chinezi, in principal, si efectua o legatura pe ruta Kuala Lumpur-Beijing.

Dupa ce si-a schimbat ruta in directia opusa dintr-un motiv necunoscut, la o ora de la decolare, MH370 s-ar fi prabusit in sudul Oceanului Indian, la aproximativ 1.600 de kilometri nord-vest de Perth, un oras situat pe coasta de vest a Australiei, potrivit unor date prin satelit.

In pofida unor operatiuni uriase de cautare, implicand avioane, nave si un robot submarin, nu s-a gasit nicio urma a avionului.

Malaysia a fost supusa unui adevarat tir de critici, imediat dupa disparitia avionului, din cauza unui raspuns initial haotic, unor informatii contradictorii si unor indicii importante nerelevate - un radar a captat trecerea avionului imediat dupa ce si-a schimbat cursul, dar nimeni nu a reactionat -, suscitand furia familiilor persoanelor date disparute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.