Nigel Farage, liderul formatiunii nationaliste Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP), a denuntat politicile Guvernului de la Londra in domeniul imigratiei, argumentand ca Marea Britanie este nevoita sa respinga "talente" din India si Noua Zeelanda pentru a primi romani si bulgari.

Nigel Farage a avertizat ca, daca va avea succes in scrutinul europarlamentar, "va fi un cutremur in politica", promitand un program "direct si simplu" in materie de imigratie si in relatia Marii Britanii cu Uniunea Europeana.

"Vrem o politica a imigratiei posteuropeana, sensibila, deschisa, prin care sa ne aratam dornici sa primim straini, dar trebuie sa avem un control asupra cantitatii si calitatii celor care vin in Marea Britanie", a declarat Farage, potrivit BBC, cu ocazia lansarea platformei electorale, transmite MEDIAFAX.

"In acest moment, le-am intors spatele talentelor din India si Noua Zeelanda pentru a deschide poarta Romaniei si Bulgariei. Acest lucru este lipsit de sens", a subliniat liderul nationalist, pledand pentru masuri care sa permita venirea a "30.000 - 50.000 de oameni anual", angajati cu calificari, benefici pentru economia britanica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.