David Cameron, remierul britanic, a acceptat joi sa colaboreze cu presedintele american Barack Obama cu privire la adoptarea unor sanctiuni impotriva Rusiei.

Cei doi lideri au discutat la telefon despre acordul privind detensionarea situatiei din Ucraina, incheiat la Geneva, apreciind ca acesta este "un pas pozitiv", dar au subliniat ca prevederile acordului trebuie sa fie puse in aplicare "rapid".

"Premierul (britanic) si presedintele (american) au convenit, de asemenea, ca Uniunea Europeana si Statele Unite trebuie sa continue pregatirea unor eventuale sanctiuni suplimentare, pentru a fi pregatite sa reactioneze rapid, daca acordul nu va fi aplicat", a anuntat Biroul premierului David Cameron, intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Misiunea de supraveghere a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) este insarcinata sa ajute autoritatile ucrainene sa aplice acordul de la Geneva, care prevede detensionarea crizei prin dezarmarea militiilor separatiste proruse.

"Marea Britanie va oferi un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) pentru a sustine aceasta misiune", a adaugat Biroul premierului britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.