John McCain a declarat, joi, la Chisinau, ca Statele Unite sustin Republica Moldova, senatorul asigurand ca Washingtonul va ajuta fosta republica sovietica in drumul spre Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat al Guvernului moldovean.

"Noi va sustinem, noi credem in voi si stim ca treceti printr-o perioada dificila, a afirmat senatorul John McCain la intalnirea cu premierul Iurie Leanca, se arata in comunicatul Guvernului de la Chisinau.

Republicanul John McCain se afla in vizita la Chisinau impreuna cu o delegatie a Senatului SUA, transmite MEDIAFAX.

Senatorii americani si premierul Iurie Leanca au discutat despre intensificarea relatiilor politice si comerciale, atragerea unor investitii, securitatea energetica, evolutiile regionale si reglementarea conflictului transnistrean. John McCain se afla la Chisinau pentru a doua oara. El a mai vizitat Republica Moldova in anul 2011.

In urma anexarii peninsulei Crimeea de catre Rusia, senatorul John McCain a criticat dur Rusia si a atras atentia in legatura cu situatia din Republica Moldova.

Vizita delegatiei americane la Chisinau intervine pe fondul temerilor privind eventuale presiuni ale Rusiei asupra Republicii Moldova inaintea semnarii Acordului de Asociere cu UE. Mai multi oficiali si-au exprimat, de asemenea, ingrijorarea in legatura cu tensiuni privind conflictul din regiunea trasnistreana, in conditiile in care Rusia mentine trupe pe teritoriul Republicii Modova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.