Mai mult de trei separatisti prorusi au fost ucisi in confruntarile de la Mariupol, in apropiere de Marea Azov, sustin autoritatile de la Kiev.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a declarat intr-un mesaj postat joi pe pagina sa de Facebook ca trei separatisti prorusi au fost ucisi. "Potrivit datelor preliminare, trei atacatori au fost ucisi, 13 raniti si 63 retinuti", a precizat el, citat de MEDIAFAX. Avakov a declarat ca separatistii au aruncat cu cocteiluri Molotov si alte dispozitive incendiare in timpul confruntarilor.

Circumstantele incidentului de la baza Garzii Nationale Ucrainene din Mariupol nu sunt cunoscute pentru moment.

Activisti prorusi au lansat miercuri seara un asalt asupra unei unitati militare din orasul ucrainean Mariupol, folosind arme automate si cocteiluri Molotov.

Ei i-au indemnat pe militari sa treaca "de partea poporului", iar pe comandantul unitatii sa initieze negocieri cu locuitorii din Mariupol, oras situat la 120 de kilometri sud de Donetk.

Potrivit Garzii Nationale a Ucrainei, asaltul a fost lansat asupra unitatii militare 3057, in jurul orei locale 20.40 (20.40, ora Romaniei).

Intre timp, reprezentantii Rusiei, Ucrainei, UE si Statelor Unite se pregatesc pentru o reuniune diplomatica la Geneva, in vederea detensionarii situatiei din Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.