Presedintele ucrainean inlaturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminica, faptul ca Ucraina a intrat in razboi civil, au anuntat agentiile de presa din Rusia.

"Sangele a fost varsat. Tara noastra se afla de-acum intr-o situatie noua, de fapt, a inceput sa intre in razboi civil", a declarat el.

Ianukovici, inlaturat de la putere la sfarsitul lunii februaire in urma unor manifestatii sangeroase la Kiev, capitala Ucrainei, a acuzat Statele Unite ca participa direct la tulburarile din estul tarii.

"Vreau sa anunt implicarea directa in ultimele evenimente a Statelor Unite, care nu se amesteca doar in ceea ce se intampla in tara, dar care, de asemenea, indica ce si cum sa faca" Ucraina, a adaugat el.

Presedintele ucrainean inlaturat de la putere a vorbit de la Rostov-pe-Don, in Rusia, unde s-a refugiat.

Guvernul ucrainan a lansat duminica o "operatiune antiterorista" in est impotriva insurgentilor inarmati prorusi, Moscova replicand imediat prin somarea autoritatilor proeuropene de la Kiev sa inceteze "razboiul impotriva propriului popor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.