Secretarul de Stat american, John Kerry, a avertizat, sambata, ca Rusia risca sa fie nevoita sa faca fata unor "consecinte suplimentare" daca tensiunile din estul Ucrainei se vor intensifica si daca trupele ruse nu vor fi retrase de la frontiera.

In cursul unei convorbiri telefonice cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Kerry "a transmis clar ca, daca Rusia nu va lua masuri pentru reducerea tensiunilor si daca nu va retrage trupele de la frontierele Ucrainei, vor exista consecinte suplimentare", se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat.

Statele Unite au introdus sanctiuni impotriva a sase lideri prorusi din regiunea Crimeea si impotriva unei companii de gaze.

Conform unui oficial american care a preferat sa mentina anonimatul, Kerry a exprimat "profunda ingrijorare" in legatura cu atacurile comise de militanti prorusi in estul Ucrainei, notand ca aceste actiuni sunt "orchestrate" si sunt "sincronizate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.