Sanctiunile impotriva unor lideri din Crimeea, adoptate vineri de catre Statele Unite, "nu au nicio valoare" si nu pot "dauna republicii noastre", a declarat ministrul Informatiilor publice al Crimeei, Dmitri Polonski, citat de agentia CrimeaInform.

Polonski a afirmat ca aceasta masura a Statelor Unite ar putea fi "neglijata, deoarece nu poate dauna Crimeei si conducerii acesteia".

"Nu ne facem griji, fiindca in ultima perioada am auzit prea multe declaratii privind aplicarea unor sanctiuni impotriva liderilor din Crimeea. Ne-am obisnuit deja", a adaugat el.

Ministrul a subliniat ca aceste sanctiuni, "in prezent, nu au nicio valoare nici pentru Crimeea, nici pentru Rusia". "Intepaturile unor tantari mici nu ne vor putea opri", a apreciat Polonski.

De asemenea, Dmitri Belik, seful administratiei de la Sevastopol, al carui primar, Aleksei Cialii, a fost vizat de sanctiunile americane, a declarat ca "Cialii a reusit sa evite escaladarea conflictului si a asigurat desfasurarea referendumului intr-un mod pasnic", relateaza RIA Novosti.

"Aleksei Cialii a fost ales de popor. Datorita autoritatii sale si a unei politici bine gandite, am organizat un referendum fara represiuni impotriva oponentilor politici, carer au incercat sa tensioneze situatia", a spus Belik.

"Poate ca Occidentul nu-i recunoaste pe liderii nostri, dar noi i-am ales si avem incredere in ei", a adaugat seful administratiei de la Sevastopol.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.