Rusia, acuzata de Statele Unite ca a trimis "agitatori" pentru a provoca "haos" in regiunile rusofone din estul Ucrainei, nu are "nici agenti si nici militari" in aceasta parte a fostei republici sovietice, a declarat vineri seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov.

"Suntem acuzati ca avem agenti acolo. Nu exista. Si niciunul dintre militarii rusi nu se mai afla acolo. Nu exista nici militari si nici agenti" rusi in estul Ucrainei, a declarat Lavrov, citat de agentiile de presa de la Moscova.

Tensiunile dintre separatistii prorusi si sustinatorii autoritatilor proeuropene de la Kiev continuau vineri in regiunile rusofone din estul Ucrainei, in pofida unei amnistii promise de puterea prooccidentala ucraineana.

Secretarul de Stat american John Kerry a acuzat, marti, Rusia ca a trimis "agitatori" in estul Ucrainei pentru a provoca "haos" si a gasi astfel "pretextul" pentru o interventie militara, cum s-a intamplat in Crimeea.

El a denuntat "tentativa ilegala si ilegitima din partea Rusiei in vederea destabilizarii unui stat suveran pentru a provoca o criza" in regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.