Ministrii de Finante din cadrul G7 se reunesc joi, la Washington, pentru a discuta despre criza din Ucraina si impactul economic al acesteia

La reuniune, care urmeaza sa aiba loc joi dupa-amiaza, vor participa ministrii din statele cele mai industrializate - Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si Statele Unite - in cadrul Adunarii Generale a Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Mondiale (BM).

Criza din Ucraina si tensiunile cu Rusia se vor afla in centrul discutiilor, dar ar putea sa fie abordate si ale subiecte, a declarat una dintre surse, fara sa ofere precizari.

Eforturile diplomatice se accelereaza in vederea gasirii unei solutii diplomatice si evitarii unei escaladari a conflictului. O reuniune cvadripartita Rusia-Statete Unite-Ucraina-UE urmeaza sa aiba loc saptamana viitoare, chiar daca Washingtonul i-a minimalizat importanta.

Impactul economic al crizei incepe, in paralel, sa provoace ingrijorari tot mai mari.

Banca centrala americana (FED) a dat asigurari miercuri ca tensiunile din Ucraina ar putea sa aiba un "impact negativ" asupra cresterii economice.

FMI a revizuit in scadere previziunile cresterii mondiale, invocand "cresterea riscurilor geopolitice".

Statele membre G7 s-au declarat pregatite la sfarsitul lui martie sa consolideze sanctiunile vizand Rusia, care se concentreaza pentru moment asupra unor apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin.

Subiectul urmeaza sa fie dezbatut in cadrul reuniunii ministrilor de Finante din statele cele mai industrializate si emergente G20, joi seara si vineri, la Washington, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.