Manifestatii organizate la apelul sindicatelor din sectoarele privat si public sunt prevazute pentru miercuri la Atena si in alte orase din Grecia, in cadrul unei greve generale de 24 de ore, care va perturba in special transporturile maritime.

Este vorba despre prima greva generala a anului, organizata de sindicatele din sectorul public (ADEDY) si privat (GSEE), pentru a protesta fata de continuarea unei politici de austeritate pentru al cincilea an consecutiv de la izbucnirea crizei datoriilor.

"Nu concedierilor si somajului tehnic, protejarea drepturilor sociale si serviciilor publice", afirma ADEDY intr-un comunicat.

Grecia le-a promis creditorilor sai, UE, BCE si FMI, sa recurga la concedierea a 11.500 de functionari pana la sfarsitul lui 2014, prin fuziunea sau suprimarea organismelor publice, dupa 3.500 de concedieri efectuate in 2013.

In ultimii ani, aproximativ 20.000 de agenti au fost trimisi in somaj tehnic, obiectivul fiind acela de a se ajunge la 25.000 pana la sfarsitul lui 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.