Uniunea Europeana a decis sa aduca in fata Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) conflictul sau cu Rusia privind exporturile europene de carne de porc.

"Cerem deschiderea unor consultari", intr-o prima etapa a procedurii de reglementare a diferendului, conform prevederilor OMC, a anuntat un purtator de cuvant al UE.

Aceste consultari urmeaza sa dureze 60 de zile. Daca la sfarsitul perioadei nu se ajunge la niciun acord intre cele doua parti, atunci se trece la etapa urmatoare - tribunalul de arbitraj, insarcinat sa decida in astfel de dosare.

Rusia a impus in luna ianuarie interdictii la carnea de porc din Europa, dupa descoperirea unui caz de pesta porcina africana in Lituania, scrie MEDIAFAX.

Potrivit UE, masura a provocat pierderi estimate la patru milioane de euro pe zi pentru industria carnii de porc din Europa.

Intre timp, UE a decis sa deblocheze sapte milioane de euro - jumatate pentru sustinerea masurilor sanitar-veterinare de preventie si cealalta jumatate pentru crescatori - pentru a veni in ajutorul tarilor cel mai afectate de embargoul rus, respectiv Polonia si tarile baltice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.