Presedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat ca Separatistii care "iau armele, care invadeaza cladiri, vor fi tratati cum prevede Constitutia si legile, ca teroristi si criminali".

Fortele de ordine "nu vor ridica niciodata armele impotriva unor manifestanti pasnici", a subliniat seful statului in Parlament, dupa ce activisti prorusi au preluat controlul asupra unor cladiri publice in estul tarii, iar Rusia a avertizat marti cu privire la riscul izbucnirii unui "razboi civil".

Turcinov a declarat ca "arme de foc si grenade" au fost utilizate impotriva fortelor de ordine mobilizate pentru preluarea controlului asupra sediului administratiei locale in orasul Harkov. "Mai multi membri ai fortelor de ordine au fost raniti", a spus el.

Ministrul de Interne Arsen Avakov a anuntat, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, un bilant de trei raniti, unul grav, in randul fortelor de ordine, la Harkov, scrie MEDIAFAX.

Turcinov si-a exprimat, in Parlament, speranta "eliberarii in curand a sediilor serviciilor de securitate (SBU) de la Lugansk si administratiei locale de la Donetk", unde activisti prorusi au declarat luni o "republica suverana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.