Vladimir Putin le-a cerut, luni, serviciilor de securitate ruse (FSB) sa actioneze impotriva organizatiilor neguvernamentale folosite in "scopuri distructive" impotriva puterii, astfel incat sa se evite in Rusia scenariul care a dus la inlaturarea de la putere a presedintelui ucrainean.

"Legislatia rusa reuneste toate conditiile necesare pentru ca organizatiile neguvernamentale sa isi poata desfasura activitatile liber si transparent. Nu ne permitem niciodata ca ele sa fie folosite in scopuri distructive, asa cum a fost cazul in Ucraina", a declarat el in cadrul unei reuniuni a FSB, potrivit imaginilor difuzate de televiziune ruse.

Potrivit lui, "structurile neonaziste, nationaliste si combatante, devenite principala forta de atac a loviturii de stat anticonstitutionale, au fost finantate in mare parte din strainatate prin ONG-uri" in Ucraina, potrivit MEDIAFAX.

Rusia a acuzat in mai multe randuri occidentalii ca au sustinut o lovitura de forta in Ucraina, care a condus la indepartarea de la putere a presedintelui Viktor Ianukovici si ca a garantat actiunile extremistilor ultranationalisti la Kiev.

"Trebuie sa facem distinctie intre activitatile opozitiei legale, care exista in fiecare tara democratica, si extremism, care se bazeaza pe incitarea la ura (...), respingerea legii si a Constitutiei", a apreciat presedintele.

"Trebuie sa vedem diferenta dintre a se opune in mod civilizat puterii si a servi interesele straine in detrimentul propriei tari", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.