Naufragiatul salvadorian José Salvador Alvarenga, care a sustinut ca a plutit in deriva timp de 13 luni in Oceanul Pacific, a trecut cu succes testul cu detectorul de minciuni, a afirmat vineri un medic angajat de o casa americana de avocatura.

"Domnul Alvarenga nu minte (...), ceea ce afirma este coerent", a anuntat pentru presa doctorul Maria Elena Revelo, angajata de casa americana de avocatura Masonek Law Offices pentru a-l supune pe naufragiat unui test de 82 de intrebari cu poligraful (detectorul de minciuni).Pe parcursul efectuarii testului, naufragiatul a ramas "stabil din punct de vedere emotional, ceea ce dovedeste ca povestea sa este reala", a adaugat Revelo, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit spuselor sale, puse la indoiala de unii specialisti, naufragiatul José Salvador Alvarenga, in varsta de 37 de ani, a plutit in deriva timp de 13 luni dupa o pana la motorul ambarcatiunii sale, survenita in decembrie 2012, in largul statului Chiapas, in sudul Mexicului, tara in care s-a stabilit in urma cu 15 ani. El a reaparut pe Insulele Marshall, la 12.500 kilometri distanta de punctul de plecare, si a afirmat pentru presa locala ca a supravietuit hranindu-se cu pasari si peste si band sange si urina de broasca testoasa.

Un tanar de 24 de ani care l-ar fi insotit a murit in primele luni ale periplului. Pescarul sufera in prezent de fobie de mare si se afla sub tratament psihologic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.