Papa Francisc va deveni primul suveran pontif din istorie care va aparea intr-o transmisiune televizata 3D, cu ocazia ceremoniei de canonizare a doi dintre predecesorii sai, Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea, pe 27 aprilie, in piata Sf. Petru din Vatican.

Aceasta slujba de dubla canonizare va fi produsa in 3D de Vatican TV Center (CTV) in parteneriat cu Sky Italia, BSkyB, Sky Deutschland si Sony. Ceremonia va fi difuzata tot in 3D si in mai multe cinematografe din Europa, America de Nord si America de Sud. Acest eveniment multimedia 3D va marca, totodata, prima conversie a tehnologiilor HD, 3D si 4K din istoria televiziunii.

Intr-o conferinta de presa organizata la Vatican, directorul postului CTV, parintele Dario Vigano, a spus ca aceasta transmisiune va necesita "mai multi sateliti decat Jocurile Olimpice de la Soci".

Dario Vigano a spus ca Vaticanul a luat decizia de a prezenta lumii intregi ceremonia de canonizare in 3D pentru a oferi acelor persoane care doreau sa participe la eveniment dar nu vor putea sa o faca, inclusiv din motive economice, sansa de a trai o experienta "total captivanta".

Echipa de productie a postului CTV va folosi 13 camere 3D pozitionate in anumite locuri special alese pentru a oferi o imagine unica asupra Pietei Sf. Petru. Transmisiunea HD va fi realizata de 100 de radiodifuzori, inclusiv de postul public italian RAI, si va fi urmarita de aproximativ 200.000 de telespectatori.

Transmisiunea 3D va fi difuzata in Italia, Marea Britanie si Germania prin intermediul grupului Sky.

Faptul ca postul CTV s-a asociat cu Sky pentru acest proiect de televiziune in 3D, in loc de RAI, care a fost pana acum partenerul traditional in Italia al postului de la Vatican, marcheaza o reusita majora pentru Sky Italia.

Andrea Zappia, directorul de operatiuni Sky Italia, a spus ca este "foarte mandru" de acest parteneriat cu Vaticanul. Totodata, va fi pentru prima data cand Sky Italia, BSkyB si Sky Deutschland se vor asocia pentru un eveniment live.

Citeste si:
Târgu Mureș - primul oraș din România cu educație bazată pe...
Târgu Mureș - primul oraș din...

Peste 100 de cinematografe din Italia vor difuza ceremonia in 3D prin intermediul sistemului Nexo Digital. Slujba de canonizare va fi difuzata si in alte cinematografe din lumea intreaga, gratuit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.