China va mobiliza cel putin sapte nave in sudul Oceanului Indian, unde au fost reperate "obiecte plutitoare" de mari dimensiuni, considerate ca fiind posibile ramasite ale zborului MH370 disparut, a anuntat vineri presa oficiala, citata de AFP.

Navele de salvare Haixun 01 si 31, precum si Nanhaijiu 101 si 115, sunt gata sa plece in zona, iar alte trei nave chineze sunt deja pe drum, potrivit agentiei oficiale China Noua.

La 13 zile de la disparitia avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, cautarile se concentreaza asupra unei zone intinse de ape inghetate, de circa 23.000 de kilometri patrati, la 2.500 de kilometri sud-vest de Perth, principalul oras de pe coasta australiana. Spargatorul de gheata chinez Xuelong ("Dragonul gheturilor") va fi trimis la fata locului "cat mai repede posibil". Acesta se afla in prezent in portul australian Fremantle, in apropiere de Perth, transmite MEDIAFAX.

Dintre cele 239 de persoane aflate la bordului avionului 777, disparut de pe radare la 8 martie in timp ce efectua o cursa Kuala Lumpur-Beijing, figurau 153 de cetateni chinezi.

Presedintele chinez Xi Jinping este "devastat" de aceasta disparitie misterioasa, a declarat vineri premierul australian, dupa o discutie prin telefon cu liderul chinez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.