Obama a decretat sanctiuni vizand 11 oficiali de rang inalt rusi si ucraineni, inclusiv Viktor Ianukovici, ca represalii fata de referendumul privind anexarea Crimeei de catre Rusia.

Sapte oficiali de rang ianlt rusi se afla printre persoanele vizate de blocarea averilor in Statele Unite, potrivit Executivului, intre care vicepremierul Dmitri Rogozin, presedintele Consiliului Federatiei (Camera superioara a Parlamentului rus) Valentina Matvienko, doi consilieri apropiati presedintelui Vladimir Putin si doi membri ai Dumei de Stat.

In ceea ce-i priveste pe ucraineni, Washingtonul vizeaza doi lideri separatisti din Crimeea, pe Ianukovici si un consilier al acestuia din urma. Anuntul Executivului american apare dupa adoptarea de cate Uniunea Europeana (UE) a unor sanctiuni vizand 21 de oficiali ucraineni si rusi considerati responsabili de anexarea Crimeei de catre Rusia, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.