Ministrul francez de Externe Laurent Fabius a amenintat din nou Rusia, marti, cu sanctiuni, poate "inca de saptamana aceasta", in cazul in care nu raspunde propunerilor occidentale privind o "dezescaladare" in Ucraina.

"Le-am trimis prin intermediul (secretarului de Stat american) John Kerry o propunere rusilor" in vederea unei "dezescaladari", a declarat Fabius pentru postul de radio France-Inter, fara sa precizeze in ce consta aceasta propunere.

"Nu au raspuns inca. Daca raspund pozitiv, John Kerry va merge la Moscova, iar in acel moment sanctiunile nu vor fi imediate. Daca nu raspund sau daca raspund negativ, va exista o serie de sanctiuni, care pot sa fie adoptate inca de saptamana aceasta", a subliniat el.

Aceste sanctiuni "vor consta in blocarea averilor personale ale unor rusi sau ucraineni si in sanctiuni privind calatoriile, in domeniul vizelor", a precizat ministrul francez, scrie MEDIAFAX.

Statele Unite au acuzat luni Rusia ca nu tine cont de propunerile prezentate saptamana trecuta de catre John Kerry omologului sau rus Serghei Lavrov, menite sa calmeze conflictul din Ucraina. O purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, a refuzat sa ofere detalii despre lista completa a acestor "idei".

Lavrov a anuntat luni ca Rusia isi va prezenta "propriile propuneri", fara sa ofere alte detalii, dar a parut ca indeparteaza principiul crearii unui grup de contact, reclamat de catre cancelarul german Angela Merkel si presedintele american Barack Obama.

In propunerile occidentalilor, "totul era formulat in sensul unui pretins conflict intre Rusia si Ucraina", a declarat Lavrov, insistand asupra faptului ca noile autoritati ucrainene sunt rezultatul unei "lovituri de stat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.