China a mobilizat zece dintre satelitii sai in speranta localizarii avionului de tip Boeing apartinand companiei Malaysia Airlines, care a disparut de pe radar in urma cu patru zile, a anuntat marti presa oficiala

Satelitii chinezi, de inalta rezolutie, controlati de la baza Xian (nord), vor fi utilizati pentru a ajuta navigarea, observarea conditiilor meteorologice, comunicatiile si alte aspecte ale operatiunilor de cautare, a anuntat Cotidianul Armatei Populare de Eliberare, citat de MEDIAFAX.

Aproape doua treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legatura Kuala Lumpur-Beijing sunt cetateni chinezi. In cazul confirmarii catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriana pentru China.

Echipe din noua tari s-au angajat in operatiunile de cautare, si anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelanda, Indonezia, Australia si Thailanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.