Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a vorbit la telefon cu omologul sau chinez Xi Jinping duminica seara privind situatia din Ucraina, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat publicat luni.

Cei doi lideri "si-au afirmat interesul comun pentru reducerea tensiunilor si gasirea unei solutii pasnice la criza dintre Rusia si Ucraina", a precizat presedintia americana.

Obama si Jinping au convenit, de asemenea, asupra importantei "consolidarii cooperarii pragmatice pentru a raspunde provocarilor regionale si mondiale".

Washingtonul si Beijingul recunosc "importanta respectarii principiilor de suveranitate si integritate teritoriala, atat in contextul crizei din Ucraina, cat si pentru functionarea mai larga a sistemului international", continua comunicatul, scrie MEDIAFAX.

Obama a subliniat ca obiectivul sau prioritar este sa se asigure ca ucrainenii isi pot "determina ei insisi viitorul fara ingerinta straina", a subliniat Casa Alba, vor mentine cadaugand ca cei doi presedinti ontactul asupra dosarului ucrainean.

China, aliat al Rusiei si membru permanent ca si aceasta al Consiliului de Securitate al ONU - lasa deseori bucuroasa mana libera Rusiei asupra unor dosare precum conflictul sirian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.