Autoritatile thailandeze suspecteaza posibil trafic de pasapoarte, rezervarile cu doua pasapoarte europene suspecte pentru zborul Malaysia Airlines, disparut de pe radar sambata.

Un austriac, Christian Kozel, si un italian, Luigi Maraldi, apareau pe lista pasagerilor, dar nu se aflau la bord.

Celor doi le-au fost furate pasapoartele in Thailanda in 2012 si 2013, a confirmat Interpol, citat de MEDIAFAX.

Informatii de zbor consultate de AFP arata ca cele doua bilete de avion pe numele lor au fost rezervate la 6 martie 2014 si au fost emise in orasul Pattaya, o statiune balneara din Thailanda.

Cele doua bilete online purtau numere consecutive si au fost platite in bahti, moneda thailandeza.

"Kozel" urma sa zboare de la Kuala Lumpur la Beijing, dupa care sa-si continue zborul catre Amsterdam si Frankfurt. "Maraldi" urma sa zboare pana la Amsterdam si apoi la Copenhaga.

Un oficial de rang inalt din cadrul politiei thailandeze a declarat pentru AFP ca politia thailandeza ancheteaza un posibil trafic de pasapoarte furate la Phuket, o statiune in sudul tarii, unde a fost furat pasaporul lui Maraldi.

Maraldi s-a prezentat duminica la politia din Phuket, au precizat autoritatile.

"A spus ca nu se afla in avion si ca pasaportul i-a fost furat anul trecut", a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Akanit Danpitaksart.

Oficialul a precizat ca nu detine informatii despre pasaportul lui Kozel, insa diplomatia austriaca a precizat duminica faptul ca acesta a fost furat in timpul unui zvor pe ruta Phuket-Bangkok.

Interopul afirma, intr-un comunicat, ca nu s-a efectuat niciun control in nicio tara cu privire la pasapoartele furate, din momentul in care acestea au fost introduse in baza de date a organizatiei si pana la decolarea avionului.

"Este prea devreme pentru a specula asupra unei eventuale legaturi intre pasapoartele furate si avionul disparut. Este ingrijorator ca pasageri s-au putut imbarca la bordul unui zbor international cu un pasaport furat inregistrat in bazele de date ale Interpol", a declarat secretarul general al organizatiei Ronal Noble.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

"Este o situatie cu care speram sa nu ne mai confruntam vreodata", a spus el, adaugand ca "Interpolul se intreaba de ani de zile de ce tarile asteapta o tragedie pentru ca sa creeze masuri de securitate la frontiere si la portile de imbarcare".

Malaysia a deschis duminica o ancheta pentru terorism, dupa disparitia de pe radare a unui avion de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines la bordul caruia se aflau 239 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.