Vladimir Putin i-a comunicat lui Barak Obama ca relatiile dintre Rusia si Statele Unite nu trebuie sa fie afectate de dezacordurile pe tema crizei din Ucraina.

"Presedintele Rusiei a amintit importanta relatiilor americano-ruse pentru asigurarea stabilitatii si securitatii in lume. Aceste relatii nu ar trebui sa fie sacrificate din cauza unor probleme internationale izolate, desi extrem de importante", a anuntat Kremlinul intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Mai devreme, Casa Alba a anuntat ca Obama si Putin au discutat timp de 60 de minute la telefon, la cateva ore dupa ce Statele Unite au introdus restrictii de vize si au deschis calea pentru adoptarea unor posibile sanctiuni, ca reactie la actiunile Rusiei in Ucraina.

"Presedintele Obama a insistat asupra faptului ca Rusia actioneaza incalcand suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, ceea ce ne-a determinat sa adoptam masuri de represalii, in coordonare cu partenerii nostri europeni", a adaugat Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.