Organizarea unui referendum in Crimeea privind alipirea peninsulei la Rusia fara consultari cu Kievul va constitui o incalcare a dreptului international, a avertizat Washingtonul joi, relateaza AFP.

"Statele Unite apreciaza ca orice decizie cu privire la Crimeea este necesar sa fie luata de catre Guvernul de la Kiev", a declarat un oficial american de rang inalt.

"Nu va puteti plasa intr-o situatie in care Guvernul legitim al unei tari este exclus de la procesul de decizie cu privire la anumite parti ale acestei tari", a adaugat acesta, scrie MEDIAFAX.

Premierul ucrainean Arseni Iateniuk a catalogat joi drept "ilegitima" decizia Parlamentului din Crimeea de a cere alipirea peninsulei ucrainene Rusiei.

Iateniuk a mai declarat in fata presei, in urma unei intalniri cu liderii UE la Bruxelles, ca referendumul anuntat in Crimeea la 16 martie "nu are nicio baza legala".

Citeste si: Ucraina: Posibil referendum privind alipirea Crimeei la Rusia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.