Nava USS Truxtun se va afla, in perioada 8-11 martie, in portul Constanta pentru o vizita de rutina si exercitii comune cu Romania si Bulgaria, informeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

"In perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla in portul Constanta pentru o vizita de rutina si exercitii comune cu Romania si Bulgaria", se arata intr-un mesaj care insoteste, pe pagina oficiala de Facebook a ambasadei, o fotografie a navei, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al ambasadei, este vorba despre o operatiune "de rutina".

In perioada in care se va afla la Constanta, echipajul navei va avea o pregatire si schimburi de informatii cu partea romana si va participa la un exercitiu cu navele romanesti si bulgaresti din Marea Neagra.

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugator apartinand fortelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansata in 2007, denumita in cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

Distrugatorul este o nava militara rapida armata cu artilerie, rachete si torpile, destinata lovirii torpiloarelor si submarinelor inamice, precum si escortarii navelor proprii care nu se pot apara.

Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.