Transnistria trebuie sa isi intensifice controlul asupra spatiului sau aerian in timp ce R.Moldova isi sporeste cooperarea cu NATO, a cerut, miercuri, Parlamentul de la Tiraspol intr-o solicitare adresata liderului transnistrean Evgheni Sevciuk,

"Sporirea cooperarii R.Moldova cu organisemele NATO conduce la eroziunea neutralitatii constitutionale a republicii si pune sub semnul indoielii securitatea Transnistriei", a precizat Parlamentul, citat de Itar-Tass, in pagina electronica, citata de MEDIAFAX.

Acesta a cerut "consolidarea eforturilor organismelor statului" de a elabora masuri pentru controlul spatiului aerian in concordanta cu principiile dreptului international si prevederile legii privind frontiera Transnistriei".

Din punct de vedere al dreptului international, R.Moldova controleaza spatiul aerian al Transnistriei. In prezent, spatiul aerian al Transnistriei este traversat de 1.250 de avioane pe sapte rute internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.