Japoneza Misao Okawa, cea mai batrana femeie din lume, a implinit varsta de 116 ani, miercuri, si a sarbatorit evenimentul mancand sushi si dulciuri.

Misao Okawa, provenind dintr-o veche familie de comercianti de kimonouri din orasul Osaka, a fost vizitata in azilul de batrani in care locuieste de primarul acestui oras japonez, Takehiro Ogura, care i-a oferit un buchet de flori.

Purtand un kimono roz si o floare rosie in par, sarbatorita parea sa se afle intr-o forma fizica foarte buna, potrivit unui angajat al azilului. "Chiar s-a ingrasat putin. Mananca in fiecare zi sushi, dar uneori si tocana de vita, spaghete, sashimi (peste crud)", a adaugat acelasi angajat, scrie MEDIAFAX.

Intrebata despre sentimentele pe care i le inspira aceasta aniversare, Misao Okawa a raspuns cu simplitate: "a trecut ceva vreme".

Anul trecut, Misao Okawa a primit un certificat Guinness World Records care ii confirma statutul de cea mai batrana femeie din lume, chiar daca un site oficial chinez afirma ca o femeie de 127 de ani traieste inca intr-o regiune din vestul Chinei.Japonia: cea mai batrana femeie din lume a implinit varsta de 116 ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.