Rusia "nu va permite o baie de sange" in Ucraina, a afirmat, miercuri, la Madrid, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe fondul tensiunilor din Crimeea, unde Moscova a mobilizat numerosi soldati.

"Nu vom permite o baie de sange in Ucraina. Nu vom permite niciun atentat la viata si sanatatea cetatenilor din Ucraina, nici impotriva rusilor din Ucraina", a declarat seful diplomatiei ruse, intr-o conferinta de presa cu omologul sau spaniol Jose Manuel Garcia-Margallo.

Ministrul rus a reafirmat ca Moscova nu are "nicio autoritate" asupra "fortelor de autoaparare" mobilizate in Crimeea.

"Sunt forte de autoaparare formate de locuitorii din Crimeea si nu avem nicio autoritate asupra lor. Nu primesc niciun ordin din partea noastra", a declarat Lavrov, intrebat daca Rusia isi va retrage fortele din Crimeea.

Secretarul de Stat american John Kerry a acuzat marti Rusia ca incearca sa caute un "pretext" pentru a "putea invada Ucraina" si a avertizat in legatura cu riscul unei izolari in urma crizei din Crimeea.

Ministrul Serghei Lavrov este asteptat miercuri la Paris, unde are programata o intalnire cu secretarul de Stat John Kerry, prima de la ocuparea peninsulei Crimeea de catre fortele ruse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.