Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a indemnat din nou, marti, pe presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, sa recunoasca Israelul ca stat evreiesc, pentru a arata ca este cu adevarat pregatit sa puna capat conflictului israeliano-palestinian.

"Presedinte Abbas, recunoasteti (Israelul) ca stat evreiesc! Recunoscand (Israelul ca) stat evreiesc, veti arata clar ca sunteti cu adevarat pregatiti pentru a pune capat conflictului", a declarat Benjamin Netanyahu, care s-a exprimat la Washington in fata grupului de lobby evreiesc AIPAC.

"Daca nu vom face pace cu palestinienii, acest acord va fi foarte sigur atacat de Hezbollah, Hamas, Al-Qaida si alte grupari", a apreciat premierul israelian.

Referindu-se la actiunea internationala de boicotare a Israelului, Benjamin Netanyahu a subliniat ca nu este decat o "mascarada".

"Va esua", a dat asigurari el.

Pe de alta parte, un lider palestinian, Nabil Chaath, a afirmat ca discursul premierului israelian, Benjamin Netanyahu, la Washington, constituie o "declaratie oficiala unilaterala de incheiere a negocierilor" de pace.

"Netanyahu a anuntat ca nu vrea o solutie la problema refugiatilor, ci o recunoastere a caracterului evreiesc al statului Israel, ceea ce este total inacceptabil", a declarat pentru AFP Chaath, membru al Comitetului central al Fatah, miscarea presedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

El l-a acuzat pe premierul israelian "ca refuza toate regulile negocierii".

Totodata, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a promis lui Benjamin Netanyahu ca va exercita presiuni asupra palestinienilor, cu scopul de a se ajunge la un "acord cadru" pentru pace, a declarat un oficial american, a doua zi de la o intrevedere intre cei doi lideri.

Acest oficial care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului a precizat ca procesul de pace israeliano-palestinian a prevalat in cursul conversatiei de peste doua ore dintre cei doi lideri.

Citeste si:
10+ realitati psihologice care te ajuta sa te cunosti mai bine
10+ realitati psihologice...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.