Romanul in varsta de 18 ani, acuzat ca a injunghiat mortal o japoneza la Tokyo in februarie 2013, a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Tribunalul a anuntat sentinta dupa ce juriul l-a declarat vinovat pe tanar, al carui nume nu poate fi precizat deoarece este minor. El a fost arestat impreuna cu un prieten japonez, in varsta de 19 ani, si acuzat de uciderea tinerei Arisa Yamada, in varsta de 22 ani, la 28 februarie 2013.

Acuzatul a declarat in fata Curtii ca avea nevoie de bani pentru a-si plati chiria, potrivit cotidianului Sankei Shimbunm, citat de MEDIAFAX. Adolescentul roman si prietenul lui au ucis-o pe femeie si i-au furat 10.000 de yeni. Prietenul sau japonez, condamnat la inchisoare pe viata anul trecut, a declarat ca uciderea acesteia a fost ideea romanului.

Procurorii au afirmat ca cei doi au cumparat un cutit cu o zi inainte cu scopul de a comite un jaf armat, potrivit Sankei.

Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu putin timp inainte de a fi ucisa. Ea lucra in ture de noapte la un restaurant pentru a-si putea plati studiile. Tanara a fost atacata la aproximativ 500 de metri de statia JR Kichijoji, pe 28 februarie, in jurul orei locale 02.00. Ea tocmai plecase dintr-un magazin si se intorcea acasa de la serviciu. Martorii oculari au declarat ca au vazut doi tineri care au urmarit-o de la magazin.

Politia a declarat ca Yamada a fost injunghiata de doua ori in spate si taiata la incheietura mainii. Tanara a fost transportata la spital dar a murit deoarece pierduse mult sange. Geanta ei a fost gasita goala la aproximativ 200 de metri distanta de locul crimei.

Romanul a fost arestat dupa ce testele ADN au aratat ca sangele gasit pe una dintre manusile sale corespunde cu cel al tinerei. Politia a gasit ulterior geanta acesteia si un carnet bancar in apartamentul in care statea prietenul romanului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.