Federatia Franceza de Fotbal (FFF) a anuntat, sambata, ca a luat cunostinta hotararea IBAF constand in permiterea purtarii valului islamic si a turbanului, dar isi doreste respectarea principiilor constitutionale ale laicismului, astfel ca pentru sportivii francezi interdictia este mentinuta.

"Federatia Franceza de Fotbal, asociatie membra FIFA, a luat cunostinta astazi decizia International Board cu privire la autorizarea jucatorilor si jucatoarelor sa poarte valul islamic sau turbanul in cadrul propriilor competitii internationale. Aceasta decizie, care nu este decat aplicarea tehnica a unei prime masuri hotarate in iulie 2012, permite federatiilor care doresc sa o extinda la propriile lor competitii. In ceea ce priveste participarea selectionatelor franceze in competitiile internationale si organizarea competitiilor nationale, Federatia Franceza de Fotbal isi reitereaza ingrijorarea cu privire la respectarea principiilor constitutionale si legislative ale laicismului, care prevaleaza in tara noastra si figureaza in statute. In aceste conditii, federatia mentine interdictia purtarii oricaror semne religioase sau confesionale", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul forului fotbalistic francez.

International Board (IFAB), organismul FIFA care se ocupa de regulile jocului, a aprobat, sambata, purtarea valului islamic si a turbanului de catre jucatoare, respectiv fotbalisti. IFAB a luat aceasta decizie dupa o perioada de proba de 20 de luni.

"S-a decis ca fotbalistele vor putea avea capul acoperit atunci cand joaca", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, care a precizat ca si fotbalistii vor avea posibilitatea de a evolua cu capul acoperit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.