Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat Rusia, vineri, in legatura cu o eventuala interventie armata in Ucraina, atragand atentia ca aceasta va avea un "cost", si a exprimat profunda ingrijorare a Washingtonului fata de o situatie "volatila".

"Suntem profund ingrijorati de informatiile privind miscari de trupe intreprinse de Federatia Rusa in Ucraina", a declarat liderul american in sala de presa a Casei Albe.

El nu a confirmat insa declaratiile presedintelui ucrainean interimar, Oleksandr Turcinov, care, denuntand o "agresiune" a Moscovei, a afirmat ca, vineri, 2.000 de militari rusi au fost transportati pe calea aerului in apropiere de Simferopol, capitala Republicii Autonome Crimeea.

"Statele Unite sunt solidare cu comunitatea internationala si subliniaza ca va exista un cost pentru o interventie militara in Ucraina", a adaugat Obama.

Presedintele american, care a oferit asigurari ca administratia sa ramane in contact cu Guvernul rus, a recunoscut ca Rusia are interese in Ucraina.

Insa el a apreciat ca o incalcare a suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei va fi "profund destabilizatoare".

Retail jobs

Liderul american a subliniat de asemenea ca o interventie militara rusa in Ucraina, la mai putin de o saptamana de la destituirea presedintelui prorus Viktor Ianukovici de Parlament, "va reprezenta un amestec in probleme care trebuie rezolvate de ucraineni".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.