Wine Institutute din California a facut recent un studiu pentru a scoate la iveala locurile din lume unde se consuma cel mai mult vin.
Vaticanul se poate lauda cu cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor din intreaga lume.

Anual in Vatican se consuma in medie 74 de litri de vin, echivaletul a 105 sticle. Asta inseamna dublu fata de cantitatea de vin consumata de o persoana din Franta sau Italia si triplu fata de cat bea un britanic. Cel mai des vinul este baut in timpul ceremoniilor religioase iar cei mai multi consumatori sunt de obicei barbati mai in varsta, educati. Populatia Vaticanului este de 800 de persoane si nu exista decat un supermarket in tot orasul care comercializeaza vin, potrivit huffingtonpost.com.

Pe locul al doilea al celor mai mari bautori de vin se afla Luxemburgul, cu un consum de 56 de litri anual pe cap de locuitor. Andorra ocupa pozitia a treia in clasament cu 46 de litri de vin consumati anual pe cap de locuitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.