Rusia a asigurat joi ca va respecta acordurile semnate cu Ucraina privind flota sa la Marea Neagra, dupa o avertizare din partea Kievului impotriva oricarei tentatii de interventie, in timp ce Crimeea este teatrul unor tulburari.

"In ceea ce priveste declaratiile privind incalcarea de catre Rusia a acordurilor privind flota la Marea Neagra, declaram ca in situatia actuala dificila flota rusa la Marea Neagra aplica strict acordurile in cauza", a anuntat serviciul de presa al Ministerului rus de Externe, citat de agentiile ruse, scrie MEDIAFAX.

"Deplasarea unor blindate ale flotei Marii Negre s-a facut conform acordurilor si nu necesita nicio aprobare, a adaugat el.

Un comando prorus a preluat joi controlul Parlamentului la Simferopol, in republica autonoma Crimeea (sudul Ucrainei). Premierul acestei republici, Anatoli Mohiliov, a declarat ca are informatii privind prezenta unor blindate in afara orasului.

In fata acestor evenimente, la Kiev, presedintele interimar Oleksandr Turcinov a avertizat Moscova impotriva oricarei tentatii de interventie a flotei.

"Ma adresez liderilor militari ai flotei Marii Negre: toti militarii trebuie sa ramana pe teritoriul prevazut in acorduri. Orice miscare de trupe armate va fi considerata o agresiune militara", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.