Un grup de jurnalisti si voluntari ucraineni a lansat site-ul YanukovychLeaks.org, pe care sunt publicate documente ale fostului presedinte Viktor Ianukovici, destituit sambata de catre Parlament.

Potrivit site-ului, aproximativ 200 de dosare cu mii de documente au fost gasite la 22 februarie, in lacul resedintei Mejighiria a lui Ianukovici.

In opinia jurnalistilor, aceste documentele au fost aruncate de catre persoane care au fugit in graba, incercand sa distruga toate probele impotriva lui Ianukovici, scrie MEDIAFAX.

Documentele continand informatii despre proprietarii resedintei sunt sistematizate si urmeaza sa fie analizate de catre jurnalisti. Majoritatea actelor se refera la preturile enorme pentru servicii de intretinere a resedintei lui Ianukovici si la salariile angajatilor.

Pana in acest moment, pe acest site au fost publicate 752 de documente.

Sambata, mii de ucraineni au profitat de prabusirea regimului presedintelui Viktor Ianukovici pentru a vizita, intr-o atmosfera de sarbatoare, aceasta resedinta luxoasa de la periferia Kievului.

Numerosi vizitatori au oservat contrastul dintre fastul resedintei si mijloacele modeste alocate de catre statul ucrainean, de exemplu, pentru scoli si spitale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.