Coreea de Sud a propus luni Coreei de Nord material medical pentru combaterea unei epidemii de febra aftoasa, intr-un gest care reprezinta un semn de relaxare in relatiile dintre Seul si Phenian.

Coreea de Nord a anuntat in urma cu cateva zile ca a identificat un focar la o ferma de porci de la Phenian.

Epizootia s-a extins la alte cartiere din capitala si din apropierea Phenianului. Autoritatile nord-coreene au fost nevoite sa sacrifice mii de animale, potrivit agentiei oficiale de presa KCNA.

Coreea de Nord este ingrijorata in legatura cu riscul raspandirii epidemiei, in absenta vaccinurilor, a echipamentelor de diagnostic si a produselor dezinfectante, scrie MEDIAFAX.

"Am propus azi (luni) sa discutam despre trimiterea urgenta a vaccinurilor si medicamentelor in Coreea de Nord", a declarat un reprezentant al Ministerului sud-coreean pentru Unificare.

El a adaugat ca Phenianul nu a raspunsese pana luni dup-amiaza ofertei autoritatilor de la Seul.

In 2007, Coreea de Sud a pus la dispozitia Coreei de Nord experti, medicamente si echipamentele necesare, in urma unui alt episod de febra aftoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.