Epoca de aur a Hollywoodului s-a incheiat in anii '50, insa atitudinea marilor studiouri in legatura cu genul si rasa actorilor pe care ii distribuie in filme si productii TV pare sa fi ramas "blocata" in acea perioada, potrivit Hollywood Diversity Report.

Raportul, dat publicitatii in aceasta saptamana, examineaza genul si rasa actorilor, regizorilor si scenaristilor de film si de televiziune.

Hollywood Diversity Report a dezvaluit o industrie care este inca dominata de barbati caucazieni, iar femeile si minoritatile sunt foarte slab reprezentante pe micile si marile ecrane.

"Raportul realizeaza un portret al unei industrii care a pierdut teribil de mult contactul cu America actuala, o America tot mai diversificata cu fiecare zi care trece", spune Darnell Hunt, autorul principal al raportului si directorul Ralph J. Bunche Center for African American Studies din cadrul Universitatii California din Los Angeles (UCLA).

Studiul, considerat cea mai mare si mai complexa analiza care a avut ca obiect diversitatea din industria de divertisment, a examinat 172 de filme lansate in 2011 - din Topul 200 al peliculelor cu cele mai mari incasari, din care au fost excluse 28 de filme straine - si 1.061 de seriale difuzate de posturile de televiziune in sezonul 2011 - 2012, inclusiv drame, comedii si reality show-uri, dar exceptand programele sportive, scrie MEDIAFAX.

Potrivit acestui raport, reprezentantii minoritatilor si femeile au obtinut roluri principale sau au fost regizori, scenaristi si creatori ai unor filme si programe TV mult mai rar decat s-ar fi asteptat autorii studiului, tinand cont de faptul ca minoritatile reprezinta 36% din totalul populatiei americane, iar femeile, peste 50% din totalul populatiei americane.

Darnell Hunt considera ca raportul sau ar trebui sa fie considerat un semnal de alarma.

Hollywood Diversity Raport a descoperit, totodata, o stransa corelatie intre includerea minoritatilor si a femeilor in filme si emisiuni TV si audientele ridicate obtinute de programele de televiziune si succesul de box office.

Filmele cu cele mai mari grade de implicare a minoritatilor (21-30 procente) au obtinut cele mai mari incasari medii (158,9 milioane dolari). In schimb, filmele cu cele mai mici grade de implicare a minoritatilor (10 % sau chiar mai putin) au obtinut incasari medii mai mici (68,4 milioane dolari).

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

"America a devenit tot mai diversificata, iar acest fapt este reflectat in mod clar in ceea ce oamenii vor sa vada, iar programele TV si filmele care s-au descurcat cel mai bine in box office au avut distributii diversificate. Oamenii vor sa vada la televizor si in filme lucruri care se reflecta in experientele lor. Adaugarea unui grad mai mare de diversitate in poveste si in distributie se traduce prin rezultate mai bune de box office si audienta", a adaugat autorul raportului.

Darnell Hunt a dat ca exemplu serialul "Scandal", care are o femeie de culoare in randul actorilor principali, dar si serialul "Anatomia lui Grey", care are distributie diversa din punct de vedere rasial si este singurul show TV cu o echipa de scenaristi care reflecta procentul minoritatilor din Statele Unite - intre 31% si 40% dintre scenaristii serialului "Anatomia lui Grey" nu sunt caucazieni.

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

Rezultatele sunt surprinzatoare, in contextul opiniei conventionale din industria de divertisment, potrivit careia povestile cu minoritati si productiile in care rolurile principale sunt interpretate de femei ar fi riscante din punct de vedere financiar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.