Iranul a ajuns la un acord cu marile puteri privind "cadrul" negocierilor globale referitoare la programul nuclear al Teheranului, a anuntat, joi, la Viena, seful echipei iraniene de negociatori, Abbas Araghchi.

"Dupa doua zile de discutii intense, Iranul si marile puteri au ajuns la un acord privind cadrul viitoarelor negocieri si un plan de actiune a fost stabilit", a declarat Abbas Araghchi, citat de agentia oficiala Irna.

El a precizat ca urmatoarele negocieri vor avea loc incepand cu jumatatea lunii martie, la Viena.

Discutiile "au avut loc intr-o atmosfera pozitiva, dar inca nu putem fi optimisti in ceea ce priveste obtinerea progreselor in urmatoarea runda de negocieri", a explicat oficialul iranian, scrie MEDIAFAX.

Iranul si tarile din grupul 5+1 (China, SUA, Franta, Marea Britanie, Rusia si Germania) au inceput marti la Viena negocieri dificile in vederea solutionarii dosarului legat de controversatul program nuclear al Teheranului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.