John Short, un misionar australian in varsta de 75 de ani, a fost retinut de catre autoritatile din Coreea de Nord sub acuzatia ca a distribuit literatura religioasa.

"Suntem crestini si traim de 40 de ani in regiunea (din Asia)", a explicat, de la Hong Kong, Karen Short. "Este un barbat curajos (...). Coreea de Nord este foarte diferita. Acesta este motivul pentru care inima sa l-a dus acolo", a spus ea.

In momentul arestarii, misionarul, originar din Adelaide (sudul Australiei), a fost interogat in legatura cu obiectele religioase care ar fi fost gasite in posesia sa.

"Guvernul a fost informat ca un australian in varsta de 75 de ani, John Short, ar fi fost arestat in Republica Populara Democrata Coreeana", a anutat un purtator de cuvant al Ministerului australian de Externe.

Australia, la fel ca majoritatea tarilor occidentale, nu dispune de reprezentanta diplomatica in Coreea de Nord. Interesele sale sunt reprezentate de Suedia.

"Suntem in contact cu oficialii suedezi la Phenian pentru a ne asigura ca este bine si pentru a obtine mai multe informatii", a anuntat un purtator de cuvant al ministerului.

Arestarea misionarului australian intervine la cateva zile dupa publicarea unui raport de catre Comisia ONU de ancheta asupra situatiei drepturilor omului in Coreea de Nord.

Regimul nord-coreean este acuzat de crime impotriva umanitatii, iar autorii raportului cer comunitatii internationale sa actioneze pentru ca responsabilii de aceste acte sa dea socoteala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.