Viktor Ianukovici, presedintele ucrainean, a vorbit despre manifestatiile din strada de azi noapte, de la Kiev. El este de parere ca pozitia a "depasit limitele" in speranta ca va ajunge la putere, iar vinovatii vor fi judecati.

"Liderii opozitiei au neglijat principiul democratiei potrivit caruia puterea se obtine in urma alegerilor, nu in strada (...) Au depasit limitatele cerandu-le oamelilor sa ia armele", a declarat presedintele intr-o adresare catre natiune, in timp ce un asalt asupra manifestantilor este in curs in centrul Kievului.

"Este o incalcare grava a legii, iar vinovatii vor comparea in fata justitiei", a continuat el.

El le-a reprosat liderilor opozitiei ca au chemat "radicalii in Maidan (locul fierbinte al contestarii) la o lupta armata" chiar inaintea deschiderii unei sesiuni parlementare, marti, care "ar fi putut aproba legi ce ar fi schimbat Ucraina".

"Ei au blocat Parlamentul (...) si au cerut toata puterea pentru opozitie si imediat", a continuat el.

"Fara sa aiba un mandat din partea poporului, asa-zisii oameni politici au incercat sa preia puterea incalcand Constitutia prin violente si crime", a declarat el, referindu-se la confruntarile sangeroase de marti, soldate cu cel putin 16 morti.

Potrivit lui, opozitia trebuie fie "sa se distanteze de radicali", fie "sa recunoasca faptul ca ii sustine".

"In acest caz, li se va vorbi diferit", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.