Producatorul francez de berete Laulhere, cu o traditie de 174 de ani, se lupta pentru supravietuire pe o piata invadata de importuri ieftine din China, India, Pakistan si Cehia, la doi ani dupa ce a fost salvat din faliment de o companie care produce imbracaminte pentru armata.

Laulhere a devenit recent ultimul producator francez de berete, dupa ce a cumparat, saptamana trecuta, singura companie rivala, Blancq-Olibet, infiintata in urma cu aproape 200 de ani.

Bereta, unul dintre simbolurile traditionale ale Frantei, risca sa devina un produs exclusiv de import, subliniind problemele de competitivitate ale economiei franceze, care au contribuit la stagnarea economica din ultimii ani si la cresterea somajului la cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani, scrie MEDIAFAX.

Laulhere s-a alaturat curentului pentru promovarea produselor "Fabricat in Franta" (Made in France), pe masura ce beretele de import acapareaza o cota tot mai mare dintr-o piata in scadere. Pe site-ul Laulhere troneaza sloganul "Pentru noi, «Made in France» inseamna inca ceva".

"Exista berete, si apoi exista berete", subliniaza Mark Saunders, director de vanzari la Laulhere si irlandez care traieste in Franta de mai bine de 20 de ani.

"Daca nu vrei sa mirosi ca o soseta atunci cand porti o bereta uda, numai beretele noastre traditionale franceze nu retin odorurile. Astfel de mici detalii fac diferenta", noteaza reprezentantul companiei franceze.

Laulhere a fost salvata din faliment la finele anului 2012 de Cargo-Promodis, producator francez de imbracaminte pentru sectorul apararii, care a preluat compania printr-o injectie de capital de 500.000 de euro.

Guvernul francez anticipeaza o crestere economica de 0,9% pentru acest an, iar deficitul comercial al Frantei a scazut in 2013 pentru cel de-al doilea an consecutiv, dupa ce a atins un nivel record de 70 miliarde euro in 2011. Economia Frantei este insa intrecuta in performante de Spania, care inregistreaza exporturi record datorita costului mai redus al fortei de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.