Papa Francisc va calatori cu pasaport argentinian dupa ce a cerut autoritatilor din tara sa natala sa il reinnoiasca.

Conform traditiei el ar fi trebuit sa calatoreasca prin lume cu un act emis de Vatican.

Papa l-a contactat saptamana trecuta pe ambasadorul Argentinei la Roma, Juan Pablo Cafiero, "pentru a-l anunta ca vrea sa continue sa calatoreasca in lume cu pasaportul sau argentinian", a relatat ministrul argentinian de Interne, Florencio Randazzo.

Site-ul Ministerului de Interne a postat noua carte de identitate a lui Jorge Bergoglio, in care Suveranul Pontif apare in tinuta sa traditionala de culoare alba si purtand mitra papala.

"Noul gest al Papei in favoarea tarii noastre ne umple de mandrie. (...) El a ales sa-si reinnoiasca pasaportul si buletinul de identitate pentru a calatori in lume in calitate de reprezentant suprem al Bisericii Catolice cu un document de calatorie similar celui detinut de oricare cetatean argentinian", s-a felicitat ministrul, citat de MEDIAFAX.

El a sugerat, intr-un comunicat, ca o echipa a autoritatilor argentiniene s-a deplasat la Vatican pentru a-i face o fotografie lui Francisc si pentru a proceda la prelevarea amprentelor sale digitale.

Pasaportul a fost emis la 14 februarie 2014 si este valabil pana in 2024, Papa urmand sa-l primeasca la domiciliul sau de la Resedinta Sfanta Marta din Vatican, precizeaza ministerul.

Vaticanul este un stat suveran, iar Papa si cardinalii, care isi au resedinta in acest stat, pot dispune de pasapoarte diplomatice eliberate de Sfantul Scaun.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.