Un candidat la Primaria Atenei, sustinator al cauzei homosexuale in Grecia, a dezvaluit pe retele de socializare ca este seropozitiv, un demers rar intr-o tara in care virusul SIDA este asociat puternic cu stigma.

Gregory Vallianatos, un jurnalist in varsta de 58 de ani, a anuntat duminica faptul ca este seropozitiv, intr-un mesaj de cateva randuri pe care l-a postat pe pagina de Facebook.

"Apar dreptul oricarui cetatean de a fi homosexual si pe cel de a fi seropozitiv, asa cum sunt eu, de a spune sau nu acest lucru", a scris Vallianatos, scrie MEDIAFAX.

Jurnalistul este unul dintre candidatii independenti la Primaria Atenei, in alegerile muncipale programate in mai. El este una dintre putinele persoane publice din Grecia care si-a asumat in mod deschis orientarea sexuala.

In Grecia, o tara in care influenta Bisericii Ortodoxe este puternica, homosexualii sunt discriminati in mod frecvent, potrivit ONG-urilor. Atena a fost condamnata in noiembrie de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pentru instituirea unui "pact de viata comuna" de la care cuplurile gay sunt excluse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.